Leto u Grčkoj

Grčka letovališta su i ove godine najzanimljivija za Kikinđane, koji se u najviše slučajeva opredeljuju da godišnji odmor provedu koristeći draži Egejskog mora.

Prema tvrdnji turističkih agencija i ove godine će veći broj sugrađana svoje letnje godišnje odmore provesti u Grčkoj. Zemlja sirtakija, južnog temperamenta, slatke alve i girosa nudi svoje čari, tokom letnjih meseci po raznim cenama. Kako smo mogli da čujemo iz agencije Oaza, kao i Turist biroa, neki su već u novembru uplatili, ali postoje i oni koji se za letovanje odlučuju tog momenta, kada uđu u agenciju.

I u turističkoj agenciji JP „Autoprevoz“ – Turist birou takođe je najveća potražnja za Olimpskom regijom, Cene variraju od toga da li se radi o akcijskoj ponudi ili o redovnim terminima.

Osim akcija u junu i septembar je vrlo zanimljiv, te se sugrađani odlučiuju i za tu varijantu. Kikinđani, bar ako je suditi na osnovu mušljenja slučajnog uzorka, ove godine se baš i neće naročito obradovati morskim pejzažima. U agenciji “Turist biro” u ponudi imaju i autobuski prevoz za Crnu Goru, na svakih deset dana. Prvi polazak je 31. juna, zatim po tri polaska u julu i u avgustu i  septembra dva polaska. Cena nije menjana od prošle godine i iznosi 5900 dinara, za povratnu kartu, a za decu do 12 godina je  4400. U ovoj agenciji kažu i da  ostoji mogućnost plaćanja u ratama,  do septembra.