Leto u Grčkoj i ove godine najpopularnije

Kraj januara i početak februara najčešće su period godine kada se razmišlja, ali i uveliko uplaćuje letovanje. Prodaja aranžmana počinje već krajem godine u gotovo svim agencijama i kako smo mogli da saznamo većina najatraktivnijih destinacija je rasprodata. Grčka, kao mediteranska zemlja bogata je prirodnim i istorijskim lepotama, pa je prva na listi željenih letovališta, saznajemo od Jelene Berbakov, ispred agencije “Zora putovanja”:

-Grčka je počela da se prodaje već oktobra i prodavala se van sezona, znači maj, jun i septembar. Sada u januaru i februaru, dakle do kraja februara sa najvišim popustima. Recimo neki četvorokrevetni apartman za porodicu se kreće od 60  pa do 100 hiljada dinara, u zavisnosti da li je sa prevozom ili je sopstveni prevoz. Naši turisti još uvek više vole da putuje autobusom.

 

Jedan od razloga, zašto se većina ljudi sa naših prostora odlučuje baš za Grčku kao turističku destinaciju, su  svakako  pristupačne cene smeštaja, tumači i Branka Adamović ispred agencije “Turist biro”:

-Što se tiče ponude za leto 2018 i dalje su Olimpska regija u Grčkoj, zatim ostrva Krf i Tasos, a od ove godine imamo u ponudi na obali Jonskog mora Sivotu i mesto Kokino Nero. Što se tiče cena, kreću se od 59 evra pa naviše. Ta cena je za predsezonu i obuhvata osiguranje, smeštaj, prevoz i klimu u sobi. Dete do deset godina ima gratis prevoz i smeštaj. Plaćanje može 40 % prilikom rezervacije, ostatak u ratama do decembra. Sve sezonske smene imaju popust od 10 % ukoliko  se uplati do 1.marta.

Kuda u najtoplijem delu godine je tema o kojoj se razmišlja baš u zimskim danima. Odluka se razlikuje u zavisnosti od mogućnosti, ali i od porodičnog statusa. Osim Grčke sugrađani se opredeljuju za Tunis, Tursku.  Crna Gora, koja je prema cenama izjednačena sa Grčkom takođe pobuđije veće interesovanje, nego što je bio slučaj ranijih godina.