Letnji kamp “Mali princ” u Centru lepih veština

Pod sloganom „Dok drugi spavaju, mi smo budni, navike se stiču u detinjstvu, kao i prednost“ u Centru lepih veština i ovoga puta su za sam kraj leta osmislili kamp „Mali princ“. U okviru trodnevnog druženja polaznici su uz svoje maštovite predavače učili razgibavanje uma, tela i emocija pred polazak u školu.

U ovom Centru radno je i kada je na drugim mestima neradno. Kreativni tim, tokom leta osmislio je niz dešavanja pa su najmlađi i oni malo stariji imali mogućnost da se druže u okviru ovogodišnjeg kampa „Mali princ“.

Kako su naveli, sa njima je razbudjivanje za školu u toku. Već prvoga dana kampa, upoznali su se sa pričom o Malom princu, kroz video prikaz, priču o kosmosu i planetama, kao i o važnosti prijateljstva i ljubavi, navela je jedna od realizatora radionica, Marijana Bjelić i dodala:

-Kao i prošle godine i ovoga puta smo organizovali kamp. Sve aktivnosti koje radimo, tokom tri dana, povezane su sa temom “Mali princ”.  Jedan deo kampa je realizovan ovde na našem lepom Starom jezeru. Imali smo malo matematičkog dela, kao i dela o kosmosu, gde nam se pridružio profesor matematike Danilo Borovnica. Radimo kreativne radionice, kao i orijertiring, zatim ekologiju kroz ekološke radionice. Sve u svemu, prelepa tri dana, koja su sada već za nama.

Polaznici su učestvovali u raznim igrama, zatim u kvizu, ali su učili i moderni ples uz smišljanje originalne koreografije.

U Centru nastavljaju sa aktivnostima i već najavljuju festival promocije škole Brain Obrain, u kojoj je upisni rok u toku, kao i upis za učenje stranih jezika. A za najmlađe u subotu, u 10 sati u planu je jedan letnji opušteni koncertić za bebe pod nazivom „Zagrljaj muzike“. Kako obećavaju organizatori, čarolija je spremna za sve, a osim za bebe, pozivaju i mališane do tri godine da zajedno uživaju u muzici.