Lena Kovačević oduševila Kikinđane

Džez pevačica, Lena Kovačević sinoć je osvojila kikindsku publiku besprekornim nastupom. Pleneći talentom, šarmom i kompletnim izgledom, dokazala je da Srbija ima izvođače o kojima s pravom pišu svetski mediji. U prepunom dvorištu Kurije, priredila je još jedno veče za pamćenje u okviru Kkindskog leta.

Popularna, lepa, mlada, džez pevačica, kompozitor i tekstopisac Lena Kovačević nastupila je sinoć u Kuriji. Koncert u rustičnom ambijentu dvorišta ovog kultnog zdanja, prepoznatljivog baš za naš grad bio je propraćen aplauzima i čestim Leninin pozivanjem, da i mnogobrojna publika da svoj doprinos  pevanjem. Kako je u svojoj izjavi rekla, a kasnije i na sceni, Kikinda je grad koji je ostavio vrlo lep utisak na nju i njene prijatelje:

-Božanstveno je. Pre svega moram da vam se zahvalim na velikom gostoprimstvu. Putujemo širom Srbije, ali stvarno ljudi u Kikindi su nas tako toplo dočekali, ovde je vrlo prijatna i srdačna atmosfera, hvala vam na tome. Tako da su prvi utisci  divni. U svakom slučaju, vidim ovde različite generacije u publici i to me zaista raduje.

I dok u našem okruženju verovatno postoji mišljenje kako za džez pevačicu danas i nema previše posla, Lena to demantuje brojnim projektima. Njezin kristalno jasan glas uz začin šaputanja i sa neobičnim ritmičkim pomacima, predstavlja originalnu verziju čuvenih belih džez pevačica? Kako navodi sentiment u njenim pesmama i uopšte u đžez muzici je izabrao nju.

Lena Kovačević se već godinama trudi da ostavi lični pečat na našoj javnoj sceni, a iako joj je otac naš proslavljeni dramski pisac Dušan Kovačević, kako kaže, dve su različite svere njihovog delovanja, a oboje su pokazali i dokazali zbog čega su stekli toliku popularnost.

Ova poznata srpske džez pevačica završila je osnovnu i srednju muzičku školu, te diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Srpska javnost ju je prvi put upoznala 2003. godine kada je sa Momčilom Bajagićem Bajagom opevala pesmu „Pada vlada“ u čuvenom filmu njenog oca „Profesionalac“. Njen singl „Cafe“, koji je nešto kasnije dobio i svoju francusku verziju postao je veliki hit ne samo u Srbiji i regionu, nego i u Francuskoj. Tokom 2004. godine je sa holandskim Kraljevskim orkestrom nastupala u Holandiji i Belgiji.