Lego robotika u OŠ „Đura Jakšić“

Od ove školske godine OŠ „Đura Jakšić“ uključena je u međunarodno takmičenje „First Lego League“. Škola je sufinansirala kupovinu robota i propratni materijal, dok je veći deo sredstava obezbedila Lego fondacije. Ova oprema neophodna je za pripremu dece za takmičenje, koje će se održati 21. januara 2017. godine.

vlcsnap-2016-09-30-10h55m14s221

-Oformili smo mali tim od učenika od šestog do osmog razreda, koji će sa mnom pripremati za republičko takmičenje. Želimo da pobedimo, ali pošto se prvi put takmičimo, ovo ćemo shvatiti kao značajno iskustvo i nadamo se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji, rekao je Goran Gojkov, nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ „Đura Jakšić“.

Organizator međunarodnog takmičenja „First Lego League“ u Srbiji je Udruženje građana EduLab iz Beograda. Ovogodišna tema nosi naziv „Životinjsko carstvo“, a timovi su sa zadacima upoznati još od prvog septembra.

U srži ovog projekta je timski duh, koji se najviše izražava kroz zajednički rad i međusobno pomaganje. Cilj je da se nauka što više popularizuje i prikaže najmlađima na interesantan način.