Lazar Milićev osvojio premiju novosadskog sajma traktor “džon dir”

https://youtu.be/ru0Q0fOUxYoPenzionisani diplomirani mašinski inženjer sedamedestčetvorogodišnji Lazar Milićev postao je vlasnik traktora “džon dir”. On je jedan od dvoje najsrećnijih dobitnika glavnih premija koje dodeljuje novosadski Međunarodni poljoprivredni sajam koji je ove godine održan 85. put.


-Međunarodni sajam posetio sam u petak. Kada sam odlazio ubacio sam ulaznicu u kutiju više reda radi jer nikada nisam dobio nijednu nagradu. U nedelju kada su me pozvali da mi saopšte srećnu vest najpre sam pomislio da je to neko od mojih prijatelja rešio da se našali sa mnom. Tek kada sam čuo glas predstavnika firme “Kite” koja je zastupnik za “džon dir” shvatio sam da nije reš o neslanoj šali – istakao je Lazar Milićev.

 

 


U nagradnoj igri učestvovali svi koji su kupljene ulaznice ubacili u kutije za dobijanje glavnih premija, a srećni dobitnik napominje da redovno posećuje najvećnu agrarnu manifestaciju u našoj zemlji.Naš sugrađanin osvojio je traktor vredan 15.000 evra od 45 konjskih snaga.
-Reč je o mašini koja se svrstava u kategoriju malih traktora. Ima prednju vuču što mi savršeno odgovara. Novim traktorom zameniću stari “ferguson 539” koji je prevaziđen i ima 25 godina. Ključeve sam dobio, a traktor će stići uskoro – rekao je Lazar Milićev.


Milićev, od kada je u penziji, bavi se ratarstvom. Obrađuje 10 hektara zemlje i najdraže mu je što će na novi traktor moći da postavi i sve priključen mašine koje je i do sada koristio poput: sejačice, pluga, tanjirače. U svom domaćinstvu Milićev ima i kokoške i ćurke koje uzgaja za sopstvene potrebe.