“Laža i paralaža” premijera u Narodnom pozorištu

Premijera predstave „Laža i paralaža“, po tekstu Jovana Sterije Popovića u Narodnom pozorištu u Kikindi biće održana u subotu, 4. decembra sa početkom u 20 sati. U ovoj sezoni ovo je prva premijera iako je rad na pomenutoj predstavi počeo još početkom godine, ali je epidemiološka situacija odlagala izvođenje. Reditelj je Stevan Bodroža koji prvi put režira u kikindskom pozorištu.
https://youtu.be/4yzz10FCrvM
U komadu igraju zaposleni u kikindskoj teatarskoj kući i dva  mlada glumca koji prvi put sarađuju sa našim glumcima Aleksa Marković i Anđela Kiković koja igra Jelicu.

„Laža i paralaža“ je prva komedija Jovana Sterije Popovića iz 1830. godine. Radnja se odvija u vojvođanskoj provinciji u 19. veku u koju stižu prevarant laža u pratnji paralaže.
Ovo je 339. premijera, a izbrano je  klasično delo srpske dramske književnosti odnosno priča o dva prevaranta koji dolaze u jednu kuću gde njihove izmišljotine bivaju prihvaćene kao istina, a oni se nadmeću ko će više i ubedljivije da laže. Iako je u centru zbivanja laž, a većina likova biva surovo obmanuta, reč je o lepršavoj komediji koja umnogome govori i o današnjem vremenu.