“Lanina školica” engleskog jezika

Naša sugrađanka Nada Đogović otvorila je školici engelskog jezika za mališane od tri do pet godina. Ovo je prva škola stranog jezika za ovaj uzrast u našem gradu.

-Živela sam u Kanadi skoro 30 godina i kada sam se vratila želela sam da otvorim školicu koja je drugačija od drugih. Program po kojem će deca učiti je kanadski model za predškolski uzrast. Kroz igru i zabavu deca će naučiti da čitaju, pričaju, pišu na engleskom jeziku, a deo časova biće posvećen i matematici – istakla je Nada Đogović.

Program će se realizovati od meseca do meseca. Naša sagovornica napominje da mala deca najbrže i najlakše nauče strani jezik, pa joj je to bio motiv da otvori školicu za najmlađe:

-Deca mogu da borave od osam do 16 sati ili pola dana. Postoji mogućnost pohađaja školice jednom ili dva puta nedeljno u zavisnosti od toga koliko odgovara roditeljima. U početku će roditelji imati mogućnost da budu prisutni na časovima sa decom kako bi se lakše prilogodili. Sva literatura i knjige koje ćemo koristi na časovima su iz Kanade.

Kapacitet “Lanine školice” je 15 dece uz mogućnost da se proširi. Tokom septembra traje upis, ali će mališani moći da se upisuju u posle ovog roka.

-Intersovanje je veliko. Za celodnevni boravak od osam do 16 sati cena je 12.000 dinara mesečno, pola dana je 7.000, boravak dva puta nedeljno po četiri sata je 4.000, a jednom nedeljno je 2.500 dinara. Deca koja budu boravila u školici ceo dana imaće ručak i užinu, a ona koja borave četiri sata dobijaće užinu – kaže Nada Đogović.

Nada Đogović je u Kanadi radila kao medicinska sestra, a inače je diplomirani zdravstveni menadžer:

-Uvek sam želela da se vratim u Kikindu i sve ove godine to sam i planirala. Sin, snaja i unuka žive ovde tako da sam odlučila da se vratim u rodni grad.

 

Ulaganja u školicu su bila velika: izgrađen je objekat, opremljene su radne sobe, kupljene su sprave za dvorište. Nadi će u poslu pomagati još jedna vaspitačica.