„Lane“ u subotu otvara letnju scenu

Ove subote u Dečijem pozorištu „Lane“ biće otvorena letnja scena. Na bini na otvorenom prvo će nastupiti dečiji hor „Čuperak“, koji će uneti još jednu dozu čarolije u ovaj jedinstveni ambijent.

Hor „Čuperak“ i pozorište „Lane“ godinama funkcionišu kao jedna kuća. Ovoga puta, želja im je da ulepšaju dane raspusta svim kikindskim mališanima i gostima našeg grada.

Prikazaćemo retrospektivu našeg dosadašnjeg rada. Napravljen je repertoar, koji sadrži pesme sa sva tri CD-a. To će biti letnji koncert, koji i inače praktikujemo svake godine. Ovoga puta biće u divnom ambijentu Dečijeg pozorišta „Lane“ i posebno nam je zadovoljstvo što ćemo upravo mi otvoriti njihovu letnju scenu, kaže Svetlana Milić, dirigentkinja hora „Čuperak“. Ona je dodala da će nastup imati i Viktorija Gomboš, nekadašnja članica hora.

Planirano je da se predstave na otvorenom igraju i tokom avgusta, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale.

-Verujemo da će jedinstveno i da će se celo dvorište ispuniti najlepšim emocijama. Prikazivaće se one predstave koje su prilagođene sceni na otvorenom, a od septembra se poovo vraćamo u zatvoren prostor, kaže Aleksandar Maletin iz Dečijeg pozorišta „Lane“.

Tokom jula planirano je izvođenje predstava „Naopaka bajka“ i „Sukob bajki“. Cena ulaznice iznosi 150 dinara, poredstave počinju u 19 sati, a „Čuperak“ i „Lane“ pozivaju svu decu i roditelje na druženje, kao i uvek pod motivom „Svima treba ljubav“.