“Kup Evrope-Strongman 2017.” 22.jula, u Novim Kozarcima

Ovogodišnja manifestacija „Kup Evrope-Strongman 2017.“ biće održana 22.jula. Kako organizatori obećavaju, ovoga puta će deset takmičara iz osam zemalja okušati svoju snagu u različitim disciplinama, a među njima i treći najači čovek sveta, Matijaš Belžak.

15. takmičenje najjačih ljudi Evrope, u okviru manifestacije „Kup Evrope-Strongman 2017.“ u organizaciji karate i body bilding kluba „Sloboda“ iz Novih Kozaraca, planirano je za 22.jul, na sportskom terenu „Sloboda“. Do sada je stigao poveći broj prijava, zainteresovanih bildera i to, kako je naveo predsednik i jedan od osnivača kluba Dragan Bogojević, koji je jedan od potencijalnih predstavnika Srbije, čak iz osam zemalja. Sportska manifestacija, ovakvog ranga svakako da je obavezujuća i za lokalnu samoupravu, koja prati važne i bitne događaje, kako za samo selo tako i za grad, te je ovo dešavanje podržala iznosom od 100 000 dinara.

Kako je rekao i predstavnik kluba „Sloboda“ Ilija Drljić, kako bi mogli da održe manifestaciju potrebna su ulaganja, koja su bitna kako bi manifestacija imala kontinuitet. Inače, do sada je više od 150 takmičara iz Evrope i regiona učestvovalo u manifestaciji. Ove godine se očekuje učešće takmičara iz Slovenije, Poljske, Mađarske, Slovačke, Rumunije, Austrije, Nemačke, Srbije, a u očekivanju su i da im svoj dolazak potvrde gosti iz Velike Britanije. Od srpskih predstavnika učestvovaće Branko Stepanović i Dragan Bogojević, kao veteran, koji će septembra, u Slovačkoj, na prvenstvu Evrope za veterane  braniti boje Srbije.