Kroz radionice deca i mladi učiće o savremenom plesu u Narodnom muzeju

Projekat edukacije i osvešćivanja mladih o savremenom plesu 16. i 17. novembra biće upriličen u Narodnom muzeju Kikinda.

Tako će se ova institucija biti na kratko pretvorena u Muzej plesa:

-Muzej plesa je projekat namenjen deci uzrasta od 3 do 7 godina, tu spadaju i predškolci i prvaci. Projekat nije naš, nosilac projekta je Stanica servis za suvremeni ples. Cilj je edukacija dece i omladine o savremenom plesu. Radionice će biti održane 16. i 17. novembra Muzeju, odnosno u Klubu prijatelja Muzeja. Prostorija neće izgledati ovako. Tim koji dolazi sa sobom donosi i prilično zanimljivu produkciju. Prostor će biti izdeljen na nekoliko zasebnih prostorija, pa će deca tako imati priliku da ulaze iz jednog u drugi prostor i tako da se edukuju o savremenom plesu, objasnio je kustos-pedagog Narodnog muzeja Dragan Kiurski.

Radionicama će prethoditi i predavanje o plesu za nešto stariji uzrast dece:

-Šesnaestog će biti održano jedno predavanje za malo stariju publiku, odnosno za decu od 10 do 18 godina starosti. Centralna aktivnost će biti održana 17. novembra u tri termina: od 10.30, 14h i 16h. Radionice će trajati 35 minuta. Nakon toga će roditelji moći da vide šta su deca stvorila za to vreme.

Prijave za učešće na radionicama su u toku:

Roditelji mogu da prijave svoju decu na brojeve telefona: (0230) 422-500 i 421-239, kao i putem e-maila: pedagoskanmk@gmail.com. U mail-u treba navesti ime i prezime deteta i roditelja, uzrast, kontakt telefon i mail, kao i da izaberu koji im od tri navedena termina odgovara.

Projekat Muzej plesa podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja i potpuno je besplatan.