Fudbaleri “Slobode” konačno na terenu, naredne nedelje kreću pripreme za Srpsku ligu

Za FK “Slodoba” iz Novih Kozaraca, ulazak u Srpsku ligu, ostvarenje je cilja zacrtanog na početku sezone.

Podsetimo, ovaj klub je i jesenji deo prvenstva Vojvođanske lige Istok završio kao prvoplasirani a tako je nastavio sve do prekida fudbalskog prvenstva usled epidemije.

Uz “Kozaru“ iz BVS, u Srpskoj ligi Vojvodina, od naredne sezone naći će se i FK „Sloboda“ iz Novih Kozaraca. Najveći deo prvenstva kozarčani su se nalazili na prvom mestu Vojvođasnke lige pa je ovakav rezultat donekle i očekivan.

– Na početku sezone uprava kluba postavila je nekoliko ciljeva. Pre svega da organizacija u klubu bude na visokom nivou. Što se tiče plasmana, ambicije su bile zauzimanje prva tri mesta na tabeli i ako se ukaže prilika ulazak u viši rang takmičenja. Nastalom zdravstvenom situacijom, kako kod nas tako i u svetu, Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da se trenutni plasman na tabeli za niže lige proglasi konačnim. U tom trenutku, Fudbalski klub „Slodoba“ bila je prvoplasirana i samim tim obezbedila je ulazak u Srpsku ligu Vojvodina. Ta vest je pozitivno primljena od strane uprave kluba kao i meštana Novih Kozaraca jer je poznato koliko kozarčani vole svoj klub. Ovaj uspeh bi bio mnogo teže ostvaren da nismo imali podršku od strane Mesne zajednice Novi Kozarci i grada Kikinde. Pozivamo i ostale privredne subjekte da se uključe u sponzorstvo kluba a ta saradnja bi bila od obostranog interesa, rekao je za Televiziju Kikinda generalni sekretar „Slobode“ Marko Čavka.

 

U klubu navode da će ekipu i u Srpsku ligu uvesti trener Rade Medić a ne očekuju se veće promene ni kada je igrački kadar u pitanju.

– Velika zasluga za ovaj uspeh pripada treneru i igračima koji su pokazali veoma korektan odnos prema klubu. Što se tiče igračkog kadra on će ostati nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu uz dovođenje tri do četiri kvalitetna igrača. Pozivamo ljubitelje fudbala da naredne sezone dođu na stadion „Ilija Pantelić“ gde će imati priliku da gledaju kvalitetan i zanimljiv fudbal, dodao je Čavka.

Zbog epidemije sve aktivnosti kluba prekinute su pre dva meseca. Fudbaleri Slobode će se na teren vratiti za nedelju dana. Treniraće za početak 2,3 puta nedeljno da se polako vraćaju u formu. Aktivnije pripreme za Srpsku ligu planirane su za kraj  juna. Očekivanje je da će sezona u Srpskoj ligi Vojvodina početi druge nedelje avgusta.