“Krajiški višeboj” u Banatskom Velikom Selu će slaviti jubilej

Jedna od najpopularnijih manifestacija u BVS „Krajiški višeboj“ ove godine beleži desetu-jubilarnu godinu održavanja.

Kako je objasnio predsednik udruženja „Krajiški višeboj“, Jovan Stupar to  je manifestacija običaja srpskog naroda rodom i poreklom iz Krajine, a i ovoga puta očekuju dobar odziv:

-Očekujemo ekipe iz okolnih mesta, zatim Prigrevice, Apatina, Alibunara, iz Uba, to će biti nova ekipa, kao i drugari iz Kolubare. Oni imaju dosta da putuju dok dođu do nas, ali pošto je dugogodišnje prijateljstvo u pitanju, mi ih sa velikim nestrpljenjem i očekujemo.

Manifestaciju, koja ove godine broji deseto okupljanje takmičara, podržao je grad Kikinda, kao i MZ BVS. U okviru same manifestacije, planirano je i kuvanje riblje čorbe i pasulja, za koje su zadužena udruženja.

Do sada je za “Krajiški višeboj” prijavljeno šest ekipa, sa desetak takmičara, od kojih se prema propozicijama svaki takmičar može oprobati u tri discipline, a svi mogu učestvovati u disciplini “vuča konopca”.

Manifestacija, “Krajiški višeboj” biće organizovana 14. septembra, sa početkom u 12 sati, u parku u centru sela, pokraj Stare zavičajne kuće