“Kozara” slavila protiv “Dunava”

U 9. kolu Srpske lige -Vojvodina „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela sa 2:1 savladala je „Dunav“ iz Starih Banovaca. Kako ističe trener Slobodan Mitrović ističe da su posle dva remija i jednog poraza fudbaleri slavili pred domaćom publikom.

-Očekivali smo tešku utakmicu i tako je i bilo sve do samog kraja. Ova pobeda nam je bila potrebna da se stabilizujemo i bodovno, ali i da se mentalno vratimo u igru – istakao je Slobodan Mitrović, trener FK „Kozara“.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola i igrači se već okreću narednoj utakmici.

-Cela polusezona zavisila je od ove utakmice jer je ona bila prelomna da se uhvati trka za sredinu tabele – dodao je Dejan Ivanović, fudbaler.

U sledećem kolu Velikoselci putuju u Kulu gde ih dočekuje „Hajduk“, a „Kozara“ je trenutno 13. na tabeli sa 9 bodova.

Vojvođanskoj ligi Istok OFK „Kikinda 1909“ sa 2:1 izgubila je od „Crvene zvezde“ iz Vojvode Stepe. Fudbaleri ŽAK-a na gostovanju u Banatskom Karađorđevu sa 4:0 pretpeli su poraz od „Jedinstva“. Jovica Lakić, trener kluba sa Vašarišta podneo je ostavku, a menja ga Dragiša Stanković , sekretar kluba. „Sloboda“ iz Novih Kozaraca na gostovanju u Čenti sa 2:1 slavili su protiv „Banata“.

U Područnoj ligi Zrenjanin ruskoselska„Crvena zvezda“ pred domaćom publikom remizirala je rezultatom 1:1 protiv „Vojvodine“ iz Novog Miloševa. Nakovački „Polet“ kao domaćin sa 2:1 poražen je od „Omladinca FAM“ iz Botoša. Mokrinski „Delija“ u Melencima sa 4:2 izgubio je od ekipe „Rusande“.

U Međuopštinskoj ligi „Žitište-Kikinda“ bašaidska „Vojvodina“ kao domaćin sa 8:3 pobedila je „Roham“ iz Srpske Crnje. „Napredak“ iz Banatske Topole pred domaćom publikom pretrpeo je poraz od 2:1 od„1.oktobra“ iz Srpskog Itebeja.