„Kozara“ pobedom strartovala prolećni deo prvenstva: Mreže „Begeja“ zatresla se čak 6 puta

Drugu polovinu sezone u Vojvođanskoj ligi Istok i Područnoj ligi Zrenjanin lokalni klubovi počeli su polovičnim uspehom. Pretendent na poziciju šampiona Zone, OFK „Kikinda 1909“ utakmicu u Srpskoj Crnji protiv „Budućnosti“ završio je sa 1:1, baš kao i novokozaračka „Sloboda“, koja je istim skorom završila meč u Banatskom Kararađorđevu. Manje sreće imali su fudbaleri ŽAK-a i „Poleta“, koji su pretrpeli poraze. Od Železničara je na domaćem terenu bio bolji „Proleter“ iz Banatskog Karlovca i meč završio sa 2:0, dok su Nakovčani izgubili u Kovinu od „Radničkog“ sa ubedljivih 4:1. U prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva proslavila se samo „Kozara“, koja je sa čak 6:0 slavila protiv „Begeja“ iz Žitišta.

Jednakim rezultatom polusezonu u Područnoj ligi Zrenjanin započela je i ruskoselska „Crvena zvezda“, koja je bila dominantnija od „Naftagasa“ iz Elemira. Sa druge strane, fudbaleri bašaidske „Vojvodine“ nisu imali sreće i u Vojvodi Stepi poraženi su sa 2:0 od tima „Crvene zvezde“.

Ostali sportski klubovi beležili su uglavnom remije. To je bio slučaj i sa vaterpolistima ŽAK-a, koji su poslednju utakmicu u sezoni igrali protiv „Mladosti“ iz Pančeva i završili je sa 12:12. Kikinđani su tako sezonu okončali na pretposlednjem mestu tabele Prve B lige.

Nerešeno su igrali i rukometaši „Kikinde Grindeks“, koji su meč u Velikoj Plani protiv „Morave“ završili sa 27:27. U narednom kolu kikindski rukometaši će ugostiti „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

Odbojkašice su ponovo pretrpele poraz, ovoga puta od „Mladosti“ iz Nove Pazove. Kikinđanke su sa 3:1 izgubile na domaćem terenu, a sledećeg vikenda igraju protiv pretposlednje plasirane ekipe na tabeli „Odbojka 013“ iz Pančeva, što je šansa da zabeleže prvu pobedu u sezoni.

Loša sportska sreća pratila je i lokalne košarkaške klubove. „Velika Kikinda“ izgubila je u Somboru od „Džokera“ sa 74:61, a bašaidsku „Vojvodinu“ pred domaćom publikom sa 83:64 porazio je novosadski „Kadet“. Naredno kolo u Drugoj ligi Sever donosi i lokalni derbi, jer će u subotu snege odmeriti ekipe iz Kikinde i Bašaida.