„Kozara“ 7 puta zatresla mrežu na ŽAK-a: Loš vikend za ostale klubove, popravni u sredu

Tim iz Banatskog Velikog Sela jedini je od lokalnih klubova koji je u 26. kolu Vojvođanske lige Istok ostvario pobedu. ŽAK je u duelu protiv „Kozare“ bio nemoćan i primio je sedam golova. Ipak, ova pobeda gostima nije mnogo pomogla u poboljšanju pozicije na tabeli, jer prvoplasirani „Vršac“ nastavlja da niže pobede, a ovoga puta je na domaćem terenu savladao OFK „Kikindu 1909“ rezultatom od 3:0. Ovog vikenda sreća nije pratila ni „Slobodu“, koju je sa dva gola savladala „Mladost“ iz Omoljice. Ubedljivo najgori poraz pretpeli su igrači „Poleta“, koji su u Žitištu primili čak osam golova.

Vojvođanska liga Istok – 26. kolo

ŽAK – Kozara 0:7

Vršac – OFK Kikinda 1909 3:0

Sloboda – Mladost 0:2

Begej – Polet 8:0

Ipak, šansa za popravni očekuje sve timove već u sredu kada se igra vanredno kolo. Najzanimljiviji meč za ljubitelje lokalnog fudbala odigraće se u Nakovu, gde će se sastati „Polet“ i „Kikinda“. „Kozara“ će ugostiti „Slogu“ iz Plandišta, „Sloboda“ će u Sutjesku na duel protiv „Radničkog“, dok će ŽAK u Banatskom Karađorđevu odmeriti snage sa timom „Budućnosti“. Sve utakmice počinju u 16 sati i 30 minuta.

Vojvođanska liga Istok – 27. kolo

Polet – OFK Kikinda 1909

Kozara – Sloga

Radnički – Sloboda

Budućnost – ŽAK

Lokalni klubovi koji naqstupaju u Područnoj ligi Zrenjanin ostvarili su polovičan učinak. Ruskoselska „Crvena zvezda“ pobedila je „Lehel“ u Mužlji sa 2:1, dok je bašaidska „Vojvodina“ ubedljivo poražena u Krajišniku rezultatom od 8:0.

Područna liga Zrenjanin – 26. kolo

Lehel – Crvena zvezda 1:2

Krajina – Vojvodina 8:0

Sa druge strane, domaće ekipe iz Međuopštinske lige Kikinda – Žitište ubeležile su samo pobede. „Delija“ je u Srpskom Itebeju sa 1:0 savladao „1. oktobar“, a „Napredak“ iz Banatske Topole slavio je u Novom Itebeju sa 5:1 protiv „Bege“.

Međuopštinska liga Kikinda – Žitite – 19. kolo

1. oktobar – Delija 0:1

Bega – Napredak 1:5