Kostimirani mališani pozvali sve na “Dane ludaje”

Deca iz Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” na jedinstven i sebi svojstven način pozvali su sve da posete “Dane ludaje”. Oko 500 kostimiranih mališana pokazalo je pravu lepotu kikindske manifestacije.Karnevalsku povorku pratili su dobošari uz pratnju akrobata na štulama.


Obučeni u kostime od plodova jeseni predškolci su ponosno prošetali Gradskim trgom. Ispred Skupštine Grada dočekao ih je gradonačelnik Pavle Markov, a mališani maskirani u ludaje, princeze, pirate, suncokrete, kauboje, indijance pozvali su ga na svoj Kinderbal u dvorištu Kurije.
-Što se mene lično tiče povorka i celokupan karneval označava pravi početak “Dana ludaja”. Ovo je i najlepši deo naše najveće manifestacije. Kostimirani mališani su pravi promeoteri našeg grada, a “Danima ludaje” daju poseban ton. Ne mogu da zamislim ovu manifestaciju bez karnevala. Želeo bih da pohvalim vaspitače u Predškolskoj ustanovi na tome kako su pripremile kostime sa decom koja sa budućnost našeg grada – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.


U karnevalskoj povorci učestvovali su mališani iz svih 18 vrtića. U pravljenju kostima pomagale su ima mame, bake, vaspitačice.
Posle šetnje deca su imala druženje u dvorištu Narodnog muzeja uz hor “Čuperak”.