Kontejneri za odlaganje krupnog otpada i u selima

Odnošenje kabastog odpada, kroz akcije koje će biti organizovane u svim selima grada Kikinde umanjiće negativan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Do sada su prolećne i jesenje akcije odnišenja krupnog otpada bile organizovane samo u gradu, rekla je ispred Sekretarijata za zaštitu životne sredine Miroslava Krnić, dodavši i da je nakon uspešnog prošlogodišnjeg pilot projekta u Nakovu, od marta u planu Gradske uprave i kompanije FCC  da se akcija sprovede u svim selima:

-Iako vremenski uslovi ne idu na ruku meštanima Bašaida, pa nisu u mogućnosti da se potpuno posvete čišćenju i iznošenju krupnog otpada iz kuća, kontejneri se ipak polako pune. Kontejneri su postavljeni na svim mestima, koja su frekfentna, pa je na taj način olakšano žiteljima da se oslobode krupnog otpada iz svojih kuća.

 

Odnošenje kabastog otpada doprineće smanjenju odloženog otpada na seoskim deponijama, minimiziranju negativnog uticaja otpada na životnu sredinu i zdravlje ljude, ali i na povećanje selektovanog otpada.

 

Cilj akcije je da sav prikupljeni otpad završi na sanitarnoj deponiji kompanije FCC i da se na taj način smanji odlaganje otpada na divljim nesanitarnim smetlištima. Akcija prikupljanja kabastog otpada, koja je počela 12.marta u Bašaidu, traje do utorka.

 

Od 28. marta žitelji Banaske Topole će imati mogućnost da odlože krupan otpad iz svojih dvorišta, u kontejnere koji će biti postavljeni na lokacijama, o kojima će žitelji biti obavešteni. U gradskoj sredini odnošenje kabastog otpada počeće 1. aprila i trajaće do oktobra.