Konkursi za poljoprivrednike

Ministartsvo poljoprivrede i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ove godine opredelili su sredstva koja su poljoprivrednicima dostupna putem konkursa. Kako je u Sajanu istakao Atila Juhas, državni sekretar u Ministartsvu poljoprivrede budžet ovog ministartsva veći je za 14 odsto u odnosu na prošlogodišnji. Pored programa Ministarstva osvrnuo se i na sredstva IPARD-a.

-Očekuje nas još jedan krug u junu, julu i avgustu. Ponovićemo kompletne konkurse za kupovinu novih traktora i za priključne mašine. Raspisaće se i konkursi za opremu i izgradnju svih objekata – istakao je Atila Juhas, državni sekretar.

Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekratara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo napomenuo je da su konkursi u Vojvodini već u toku.

-Ove godine poboljšali smo uslove kod svakog konkursa. Oni koji apliciraju za sredstva treba da popune prijavu, prilože predračun, a svu dokumentaciju koja se nalazi u evidenciji države mi ćemo pribavljati po službenoj dužnosti – rekao je Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara.

Poljoprivrednici prilikom konkurisanja mogu da računaju na pomoć stručnih službi, a predstavnici ministarstva i pokrajine pozvali su ih da iskoriste raspoloživa sredstva.