Koncertom obeležili kraj školske godine

U svečanoj sali Narodnog muzeja čule su se poznate melodije klasične, ali i filmske muzike. Na ovaj način, učenici OMŠ „Slobodan Malbaški“ obeležili su kraj školske godine.

Učenici su ove godine bili veoma uspešni, jer su osvajali značajna priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Osim solista, kojih je bilo 13, na koncertu je nastup imao i tamburaški orkestar „Aleksandar Aca Karadžin“. Njegovi članovi ove godine takođe su postigli zavidne rezultate na festivalima i zbog toga su nagrađeni. Uručena je i jedno specijalno priznanje:

-Mi smo uručili diplomu supruzi našeg kolege Aleksandra Karadžina, koji je prerano preminuo. On je napisao poznate kompozicije poput „Zavejan je put za salaš moj“ i „Kikinda je lepa varoš“. Sa puno emocija sam predala ovo priznanje, jer nam je bio izuzetno drag i mislim da Kikinda treba da ga pamti, kaže direktorica OMŠ „Slobodan Malbaški“ Margita Detari.

Nakon godišnjeg odmora, profesori i đaci vratiće se u školu, gde će nastaviti sa radom. Direktorica kaže da će to biti još jedna uspešna godina. Kada govorimo o školskoj 2016/2017, posebno zadovoljstvo predstavlja i činjenica da je čak devetoro maturanata uspešno položilo prijemni ispit i da će svoje obrazovanje nastaviti u srednjim muzičkim školama u Novom Sadu i Zrenjaninu. Ponosni su na to što su ova deca bila na vrhu rang liste.