Koncerti popularnih zvezda na “Danima ludaja”

U okviru subotnje muzičke večeri, u okviru Dana ludaja, svoj doprinos je dala mlada folk zvezda Marina Tadić, koja je često viđen gost u kikindi.

Nakon Tadićeve i nakon blizu četiri decenije, pred kikindsku publiku je stala Zorica Brunclik i izazvala ovacije. Primetno je bilo da je publika najviše odgovorila baš u okviru centralne večeri manifestacije, pošto je bila najbrojnija, baš na koncertu pomenute zvezde, što znači da su organizatori dobro planirali i rasporedili program.

Inače, ovu vrlo otvorenu i spontanu pevačicu, koja je bez i jedne zamerke sarađivala i odgovarala na sva moguća novinarska pitanja, obradovao je praznik, posvećen zdravoj povrtarskoj biljci, koju proslavlja Kikinda.

-Kikinda mi se dopada zato što sam zapamtila neke divne ljudi, koje nisam imala prilike da vidim dugo godina i koje sad pozdravljam. Radujem se što sam u ovom gradu i što ima nekih emocija, uspomena, koje se evociraju. Inače, radoznalost je pobedila da ja večeras budem ovde. Znači, toliko me interesuje ta bundeva, od toliko kilograma…meni je to tako fascinantno! Ja bi sada kao dete da se popnem na nju i da se slikam. Pitala sam našu Jasminu, kako se ona ustvari uzgaja? Kada mi je objasnila proceduru, to stvarno nije lako! Ali…vredi, vredi. Vi ste po tome repoznatljivi.

 

Manifestacija u Kikindi 32.put, a bend „Van Gog“, koji je sinoć ovogodišnja koncertna dešavanja završio, obeležava 31 godinu postojanja. Tokom karijere, “Van Gog” je titulu “istrajnih” poneo više puta, između ostalog, jedino je njima pošlo za rukom da prestižnu MTV regionalnu nagradu dobiju dva puta i to 2007. u Minhenu i 2014. u Glazgovu! Neposredno pre dolaska u Kikindu, gostovali su u Zrenjeninu,u okviru turneje “Licem u lice”.

-Drago mi je što sam u Kikindi. U ovom sam gradu proveo godinu dana svog života, služeći vojni rok. Ovo je bilo bogato leto, bogata godina. Turneja je pokazala pravo lice i susret sa publikom je ulio nadu da je vredelo sveg truda. Retko kada šta očekujemo, nikad ništa ne obećavamo, a uvek dajemo sve od sebe…

 

Za kikindsku manifestaciju, koja je ušla u četvrtu deceniju obeležavanja i koja kao takva traje, Đukić ima svoj komentar-Slatka je, baš je slatka…..

Iako je u najavi bilo prognozirano podosta sumorno vreme, to ipak nije sputalo kako domaćine, tako i veliki broj gostiju da i ove godine ispoštuju manifestaciju, koju Kikinda slavi najzdravijoj povrtarskoj biljci u čast.

Koncepcija programa pokrivala je sve ono što bi moglo biti zanimljivo i interesantno, za posetioce od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih sati. Četiri dana vesele i šarene slike, u samom centru grada sklopljeno dosta prijateljstava, ugovora o saradnji i dogovora o sledećem okupljanju na istom mestu, bilans su i ovih 32. Dana ludaja.