Kompanija “Mozzart” donirala Bolnici medicinske aparate

Kompanija „Mozzart“ kikindskoj Bolnici donirala je novi EKG aparat, centrifugu za laboratoriju, dozator i računarsku opremu. Na ovom gestu u ime svih zaposlenih i menadžmenta zahvalio je dr Jovan Jakonić, zamenik direktora Opšte bolnice koji je istakao da laboratorija i analize krvi bez centrifuge ne mogu da se rade i dodao da u Bolnici funkcioniše jedna centrifuga koja je više puta servisirana. Dve nove centrifuge, koje su stigle omogućiće neuporedivo brže i sigurnije analize krvi i olakšati uslove za rad.  Kikinda je među prvim gradovima postala žarište virusa korona, pa su i mere za sprečavanje uvedene brže i zahvaljujući tome je sada situacija s koronom u Kikindi stabilna.

-Donirana oprema nam je veoma značajna za rad u redovnim, a posebnom u vanrednim okolnostima, stoga se u svoje lično i ime bolnice zahvaljujem Mozzartu na donaciji – naveo je dr Jakonić.

U Kikindi je ukupno registrovano 30 slučajeva virusa korona, od kojih su tri imala fatalan ishod. Lekari i osoblje ove bolnice navode da su spremno odregovali na epidemiju zahvaljujući čemu je i obim širenja zaraze sveden na minimum.

Iz “Mozzarta” poručuju da ova kompanija godinama podržava rad bolnica i kliničkih centara, kroz namenske akcije za prikupljanje sredstava za kupovinu najsavremenijih ortopedskih, akušerskih i drugih aparata. Donacija kikindskoj Bolnici je, kako navode, posebna jer će sa opremom koja je donirana laboratorija ove ustanove moći lakše i brže da radi analize i samim tim će Kikinđani u svom gradu dobiti bolju zdravstvenu negu.