Kompanija “Le Belier” pomogla Odeljenje fizijatrije

Kompanija “Le Belier” donirala je Odeljenju fizijatrije novi elektrostimulator koji će umnogome pomoći u radu sa pacijentima. Izdvojili su i sredstva za rekonstrukciju poda u sali za vežbanje. Investicija je vredna oko 1.000 evra. Ovo odeljenje oformljeno je 1981. godine i od tada do danas nije rađena rekonstrukcija poda.

-Želeli smo da pomognemo boljem radu Bolnice posebno zato što smo ovde već 15 godina. Kompanija “Le Belier” i Grad Kikinda su partneri i na nama je da budemo društveno odgovorna kompanija. U ime svih zaposlenih u našoj fabrici želim da se zahvalim zaposlenima u Bolnici na njihovom radu – istakao je Žan Sebastijan Aks, direktor “Le Beliera”.

Na donaciji je zahvalio direktor Opšte bolnice doktor Mirko Stojisavljević:

-Kompanija “Le Belier” omogućila je da sala za vežbe bude potpuno primerena za pacijente koji dolaze. Dobili smo i elektrostimulator. Drago mi je da firme i pojedinici prepoznaju potrebe naših pacijenata.

Načelnica Odeljenja fizijatrije doktorka Persa Simić dodala je da će uslovi za izvođenje kinezi terapije biti znatno bolji u narednom periodu. Elektrostimulator je savremen i služi za stimulaciju mišića u kompletnom organizamu:

-Zahvaljujemo se na donaciji, a ujedno bih iskoristila priliku da pozovem i ostale koji mogu da pomognu. Na našem odeljenju dugo godina nije zanavljana oprema i nije ulgano u uslove rada. Najneophodniji nam je laser aparat koji je dugo godina u kvaru.

Laser aparat služi za otklanjanje bola, poboljšanje cirkulacije i opšteg stanja organizma.

U narednim godinama “Le Belier” planira nova ulaganja u kikindsko preduzeće. U martu je počela izgradnja nove fabrike u Kikindi u koju je uloženo oko 12 miliona evra.

-Pre dve godine odlučili smo se za novo investiranje. U novom pogonu od sledeće godine radiće još 100 novih radnika.

Svakog dana u ambulanti za fizijatriju bude pregledano i do 50 pacijenata. Na uslugama elektroterapije, kinezi i magnet terapije ima više od 100 pacijenata dnevno.