Kompanija “Grindeks” gradi novi pogon i unapređuje proizvodnju

Kompanija „Grindeks“ ove godine modernizovala je proizvodnju. Mašine na kojima se radi već su prevaziđene i bilo je neophodno uložiti u unapređenje. To je postignito kupovinom dve mašine od kojih je jedna iz Japana , kaže Jova Bulatović, vlasnik kompanije „Grindex“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Reč je o automatskim mašinama sa programskim upravljanjem. Jedna mašina je automatski strug kupljen od japanske firme „DMG Mori“. Mašina je automatski strug koji će nam dobro doći u izradi komada koji su nam važni u proizvodnji. Sa ovom mašinom produktivnost smo uvećali za više od 20 puta – kaže Bulatović.

Potražnja za alatnim mašinama ove fabrike je velika. Najviše se izvozi u Rusiju.

-U krugu „Grindeksa“ gradimo novu halu od 2.000 metara kvadratnih. U novom prostoru radiće se isključivo montaža i ispitivanje novih brusilica. Trebaće nam i radnika, ali mi ih moramo stvarati. Mašinski inženjeri su nam uvek dobrodošli – dodaje Bulatović.

Pre tri godine „Grindeks“ je kupio tri nekadašnja livnička pogona nekadašnji Nodularni liv, pogon brusilica i stolaru.

-Zadovoljan sam tom investicijom. Pogoni su kupljeni zbog kapitalnih mašina portalnih glodalica i brusilica, velikih rendisaljki i drugih. Bez te investicije ne bismo mogli da odgovorimo zahtevu tržišta pogotovo sada kada je velika potražnja za našim proizvodima – rekao je Bulatović.

Kompanija „Grindeks“ od 16. do 21. septembra učestvovaće na Sajmu mašina za obradu metala, produkcionih sistema i komponenata za automatizaciju EMO u Hanoveru. Tom prilikom biće predstavljena nova mašina brusilica sa lineranim motorom i hidrostatičkim vretenima. Sajam u Hanoveru najveći je ove vrste u svetu i okuplja proizvođače kupce alatnih mašina sa svih kontinenata. Bulatović napominje da je svaka godina rekordna u proizvodnji. Već za prvi kvartal naredne godine ima ugovorenih poslova, a plan je da se osvoje nova tržišta.