Kompanija “FCC Kikinda” unapređuje rad

Specijalno vozilo za posebne namene koje je kupljeno u Kompaniji “FCC Kikinda” služiće isključivo za prikupljanje ambalažnog otpada odnosno sekundarnih sirovina. Kamion će raditi svakodnevno, a selektovan otpad prikupljaće se u ulicama u kojima su građanima podeljene žute kante za odlaganje pet ambalaže.

-Osim vozila obezbedili smo kaveze za sakupljanje, žute kante za domaćinstva , kao i vreće za stanovnike u zajedničkom stanovanju. Apelujem na građane da odlažu pet ambalažu, limenke, foliju, kese, razne vrste plastike – rekao je Gojkan Stojinović, regionalni operativni menadžer.

Planirano je da se žute kante besplatno dodele svim domaćinstvima. Stojinović je pozvao predsednike Skupštine stanara u zgradama da dođu i preuzmu vreće za kolektivno stanovanje, kao i kaveze za odlaganje pet ambalaže.

-Ovo je nastavak  akcije “Reciklirajmo zajedno” koja je organizovana sa Komanijom “Tetrapak”. Promocijom primarne selekcije želimo da ukažemo na njen značaj- rekla je Ana Babić iz službe za komunikacije i korporativnu odgovornost.

U toku je akcija “Čistunko”, takmičenje u prikupljanju papira, koje je organizovano u svim školama i vrtićima. Najveću količinu papira u proteklom periodu sakupile su OŠ “1. oktobar” iz Bašaida i vrtić “Šilja” iz Novih Kozaraca.

Kompanija FCC ove godine obeležava 10 godina saradnje sa Gradom Kikinda. Za deceniju rada obezbeđeno je sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada u gradu i selima, kao i trajno zbrinjavanje otpada na regionalnoj deponiji. Sanitarna deponija trenutno zauzima prostor od 1,6 hektara što je 10 procenata od ukupno planiranog zemljišta.

Organizuju se i akcije prikupljanja kabastog otpada, a iz Kompanije FCC napominju da građanima mogu izaći u susret, ukoliko su im kontejneri neophodni. Sve informacije korisnici mogu dobiti putem coll centra, kao i lično na blagajni ove kompanije.