Kolektivi kikindskih škola neće se značajno promeniti

Prema procenama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja više od 900 prosvetnih radnika na teritoriji Srbije ispunilo je uslov za odlazak u penziju. Stoga je resorni ministar Mladen Šarčević uputio nalog svim školama da postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja kako bi se ta mesta oslobodila. O ovoj temi razgovarali smo sa direktorom OŠ „Sveti Sava“ i predsednikom Aktiva direktora škola našeg grada Vitomirom Radakom. Kako ističe, ova odluka ministra neće mnogo promeniti sliku kikindskog školstva:

-Kolege su uglavnom poštovale zakon i kada je došlo vreme odlazili su u penziju. Mere ministarstva neće dovesti do bitnih pomeranja. Na teritoriji grada Kikinde možda jedna ili dve osobe će „po nalogu“ ministra otići u penziju. Zbog toga se to neće odraziti na kadrovske promene u našem gradu.

Naš sagovornik dodaje i da kikindske škole imaju relativno mlad kolektiv.

-U nastavničkom kolektivu izvršeno je podmlađivanje. Iz mog ugla gledano, tu su mlađe kolege. Učiteljski kolektivi polako postaju stariji, jer godinama unazad mlade kolege nisu ulazile u sistem, pa je tu nešto veći prosek godina staža. U ovom trenutku malo je kolega koji će za godinu ili dve otići u penziju. Međutim, nailazi period, negde za sedam-osam godina, kada će se znato pomladiti učiteljski kadar.

Uprkos činjenici da je dece sve manje, na teritoriji Kikinde još uvek ne postoje problemi poput tehnoloških viškova u prosveti.

-Mislim da se vodila korektna kadrovska politika i srećom nismo u poziciji da sada imamo velikih lomova. Ono što se javi u datom trenutku blagovremeno se rešava i na moje zadovostvo, na teritoriji grada nemamo ozbiljnijih problema vezanih za kadrovsku situaciju.

Mere ministarstva prosvete neće drastično uticati na školstvo u našem gradu. Cilj je da se radna mesta ne čuvaju po svaku cenu, a da se u isto vreme mladi i školovani zaposle. Pored toga, na ovaj način trebalo bi da se stvore uštede u budžetu, pa da naredno povećanje plata bude značajnije.