Kolegijum Gradske uprave u Nakovu

Na inicijativu gradonačelnika Pavla Markova sednice Gradskog veća održane su u Nakovu i Banatskom Velikom Selu sa ciljem da se gradska uprava približi stanovnicima sela. Ovaj, važan iskorak u radu lokalne samouprave, omogućuje stanovnicima sela da pitanja lično upute i dobiju smernice kome da se obrate. U Nakovu je danas održan prvi kolegijum kojem su prisustvovali načelnik Gradske uprave Ljuban Sredić, pomoćnica gradonačelnika Stanislava Hrnjak, članovi Gradskog veća Miodrag Bulajić i Goran Dumitrov, sekretari sekretarijata,predstavnici mesne zajednice. Pozvani su i građani koji su postavljali pitanja kako bi dobili odgovore.

-Na zahtev gradonačelnika kolegijum će zasedati u svim selima posle sednice Gradskog veća koje će takođe biti održane u svim mesnim zajednicama. Važno je da se uključe i građani jer je cilj da čujemo sve probleme koje istaknu i da ih jedan po jedan zajednički rešavamo – istakao je Goran Dumitrov, član Gradskog veća.

Sela redovno obilaze i inspekcijske službe.

-Osim Gradskog veća i kolegijuma Gradske uprave, sva sela dva puta mesečno obilaze i inspekcije. Svi koji imaju probleme mogu se obratiti i ovim službama koje svoj dolazak najavljuju predstavnicima mesne zajednice. Sve ovo doprineće da život na selu bude kvalitetniji i bolji – dodao je Dumitrov.

I predsednik Mesne zajednice Nakovo Mladen Đuran pozdravio je ovakav način rada. Dodaje da je deo problema istaknut na sednici Gradskog veća u ovom mestu već rešen, a da se deo rešava.

-Smatram da je veoma dobro da možemo direktno da komuniciramo sa izvršnom vlasti. Gradskom veću izneli smo problem slabe angažovanosti poljočuvarske službe, potrebu za uređenjem atarskih puteva, kao i o održavanju puteva– rekao je Mladen Đuran, predsednik MZ Nakovo.