Koalicija „Odbranimo Kikindu“: Nemoć SNS-a odložila izbore za seoske knezove

Miroslav Panić, poverenik Liberalno demokratske partije za Kikindu, izrazio je nezadovoljstvo ispred koalicije Odbranimo Kikindu, a u vezi sa nedavnom skupštinskom odlukom koja se odnosi na neraspisivanje izbora za predsednike seoskih mesnih zajednica.
vlcsnap-2016-11-03-10h50m35s23

– Smatramo da je Srpska napredna stranka kadrovski nemoćna da pobedi na izborima za knezove i da je zbog toga skupštinska većina odlučila da se odlože ovi izbori, istakao je Miroslav Panić koji naglašava da nisu postojale normativne prepreke da se izbori održe, već da su one samo političke prirode.

Sa druge strane, u koaliciji postoji uverenje da je ova skupštinska odluka po nekim osnovima i protivzakonita, ali ne postoje konkretni koraci u pravnom smislu koje će preduzeti. Delovanje po ovom pitanju, biće orjentisamo samo na deljenja informativnih letaka meštanima kikindskih sela.

Izbori za predsednike seoskih mesnih zajednica trebalo je da se održe u decembru, a mandati sadašnjim predsednicima produženi su za šest meseci do kada se očekuje da se usvoji novi zakon koji će uređivati ovu oblast.