Klubovi polovično proteklog vikenda

U 12. kolu Srpske lige – Vojvodina „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela na gostovanju u Sremskoj Mitrovici izgubila je sa 1:0 od „Radničkog“. Ovaj klub trenutno se sa devet bodova nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.U Vojvođanskoj ligi Istok u derbiju kola OFK „Kikinda 1909“ pred  domaćom publikom remizirala je 1:1 protiv „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva. Ova utakmica bila je posvećena iznenada preminulom nekadašnjem igraču Branislavu Geciću. Na stadionu „Vašarište“ fudbaleri ŽAK-a slavili su rezultatom 2:0 protiv „Mladosti“ iz Omoljice. Novokozaračka „Sloboda“ sa 1:0 izgubila je u Srpskoj Crnji od „Budućnosti“. Sloboda“ je sa 26 bodova i dalje lider na tabeli, OFK „Kikinda 1909“ je šesta sa 19 bodova, dok je ŽAK na 13. mestu sa isto toliko bodova.
U Područnoj ligi Zrenjanin mokrinski „Delija“ kao domaćin sa 3:1 izgubio je od „Omladinca“ iz Botoša. Ruskoselska „Crvena zvezda“ u gostima je sa 2:1 savladala „Rusandu“ iz Melenaca. Nakovački „Polet“ u Novo Miloševo poražen je sa 1:0 od „Vojvodine. Na tabeli „Crvena zvezda“ je na četvrtom mestu sa 23 boda, „Delija“ je 12. sa 16 bodova, dok je „Polet“ 14. sa osam bodova.

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u hali SC „Jezero“ u teškoj i neizvesnoj utakmici sa 30:29 savladali su leskovačku „Dubočicu“ koja deli prvo mesto sa pančevačkim „Dinamom“.Za igrača utakmice proglašen je Nikola Vrgović, koji je postigao pet golova. Posle 8. kola kikindski rukometaši su peti sa devet bodova. Kikindske rukometašice u Super B ligi Srbije u Kragujevcu su sa 28:19 izgubile od „Radničkog“, ekipe koja je glavni pretendent za viši rang takmičenja. U Prvoj rukometnoj ligi „Sever“ rukometaši „Crvene zvezde“ u Sečnju su sa 46:30 izgubili od „Hercegovine“. Mokrinske rukometašice u 7. kolu u hali u Mokrinu igrale su nerešeno 21:21 protiv „Spartaka“ iz Debeljače.

U okviru Druge regionalne košarkaške lige „Sever“ tim „Velike Kikinde“ kao domaćini sa 77:59 poraženi su od „Dunava“ iz Apatina.

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ u 3. kolu Prve Vojvođanske lige u Novom Sadu sa 3:1 pobedili su istoimenu ekipu. Odbojkašice „Kikinde“ na domaćem terenu sa 3:0 savladane su od ekipe „Odbojka 013“ iz Pnačeva. Ekipa „KI 0230“ u Prvoj vojvođanskoj ligi -Jug takođe pred domaćom publikom sa 3:1 poražene su od „Banata“ iz Vršca.

Vaterpolisti ŽAK-a u 4. kolu Prve B lige na bazenu SC „Jezero“ remizirali su 13:13 protiv ekipe „Vind sport“ iz Pančeva.