Klub penzionera dobio je novi izgled

Klub penzionera pri gerontološkom centru Kikinda u ulici Braće Lakovića dobio je novi izgled i sada u potpunosti zadovoljava standarde ali pre svega potrebe starijih sugrađana, članova kluba. Na današnjoj prigodi, gradonačelnik Pavle Markov najavio je niz kapitalnih projekata koji će biti realizovani u 2018. godini, okrenutih upravo sugrađanima starije životne dobi.

– Svakako da ovo ne mogu da svrstam u veliki kapitalni projekat što se tiče materijalnih sredstava ali što se tiče suštinske važnosti ovo je veliki projekat jer čini život starijih Kikinđana boljim. Ovim je otvorena sezona i budućih važnih projekata namenjenih poboljšanju standarda života sugrađana trećeg životnog doba. Ove godine idemo u rekostrukciju Gerontološkog centra u ulici Generala Drapšina. Radovi će početi aprila a za tu namenu državna kancelarija za javna ulaganja izdvojila je 33 miliona dinara. Ujedno, u toku je izrada projektne dokumentacije za buduću izgradnju paviljona u starom domu, a ovi projekti će, kako je gradonačelnik Markov i najavio, svakako znatno uticati na kvalitetniji život naših nastarijih sugrađana. Gerontološki centar pokazao se kao više nego kvalitetan partner koji poseduje sopstvenu inicijativu. Samim tim ne moramo uvek mi iz gradske uprave da upiremo prstom i ukazujemo na potrebe u institucijama kao što je često slučaj, rekao je Markov.

Markov dodaje da je završen i projekat izrade seniorskih kartica i uskoro kreće podela, tako da će naši stariji sugrađani moći da kupuju po povlašćenim cenama.

Uložena sredstva u adaptaciju su minimalna u odnosu na dobijeni rezultat. U adaptaciju je uloženo milion dinara i od danas će korisnici kluba moći da koriste ove prostorije kao celodvevni boravak. Naša namera je da klub preraste u dnevni boravak rekao je Svetislav Vukmirica, direktor Gerontološkog centra Kikinda.

 

 

Najmlađi korisnik kluba gerontološkog centra ima 62 a najstariji 87 godina. Korisnici nisu krili svoje zadovoljstvo i očekuju da vreme koje ovde provode sada bude još kvalitetnije.