Klizalište na Starom jezeru

Ledeni dani i temperatura koja ne prelazi nulu doprineli su da se Staro jezero pretvori u klizalište. Zaleđeno jezero naši sugrađani iskoristili su da uživaju u ovom zimskom sportu.

Sandra Bogdanović koju smo zatekli  kaže da je neophodno da temperatura duže od sedam dana bude minus 13 stepeni i više da bi se jezero zaledilo dovoljno da može da posluži kao klizalište.Naša sugrađanka kaže da je važno deci ponuditi razne sadržaje tako da je apelovala na sve da se deci omogući klizalište tokom zimskog raspusta koje će im biti na raspolaganju svake godine, a ne samo kada su temperature u minusu tolike da se Staro jezero zaledi.Tokom vikenda u klizanju se, i pored niskih temperatura, oprobalo dvadesetak sugrađana svih uzrasta.

Staro jezero duboko je do dva metra i prirodno je blago koje Kikinda ima. Jedno od omiljenih šetališta Kikinđana, a ove zime poslužiće i kao klizalište. U Kikindi je još davne 1878. postojalo Društvo za umetničko klizanje , a klizalište se nalazilo na području današnjeg Starog jezera.