Kikindsko udruženje žena u poseti đacima OŠ “Vuk Karadžić”

U OŠ „Vuk Karadžić“ u Dnevnom boravku danas je bilo veselo. Uz pesmu i slatke poklone, đaci su se družili sa članicama kikindskog Udruženja žena. A i đaci su napravili mali poklon iznenađenja.

Iako je ovo prva poseta ovog udruženja školi Vuk Karadžić, sva je prilika da će se saradnja nastaviti navela je i direktorica ustanove Olivera Lazić:

-Iako je ovo prvi put da nam dolaze u posetu, jako su nas obradovale svojim dolaskom. Mislim da su se deca baš obradovala. Ovo im je prvo druženje sa bakama iz udruženja, pogotovo što su one donele tako divne poklone deci, slatkiše, sokiće.. Kada nam se opet najave da će nam doći u posetu, vrlo rado ćemo ih primiti. Ja im se još jednom zahvaljujem, što su došle da posete našu školu.

A i najmlađi su imali i mogućnost da pokažu šta znaju, na zadovoljstvo gošći. Predsednica Udruženja ženaKikinda, Tanja Korom kaže da, iako svako od udruženja ima sličan problem postepenog osipanja i sve ređeg učlanjenja mlađih sugrađanki, ipak se trude da sporadično obilaze škole i da najmlađe obraduju ovakvom pažnjom:

-Evo ovo je poslednja akcija u ovoj godini. Deca su se potpisala na ovom liciderskom srcu, prelepo je. Jako smo zadovoljni gostoprimljivošću. Domaćinski su nas dočekali i deca i svi u školi. Još OŠ “Sveti Sava” i onda opet ponovo.

 

Kikindsko Udruženje žena godinama organizuje i priprema pakete i poklone, koliko su u mogućnosti, za đake svih kikindskih osnovnih škola.

Kao posebno zadovoljstvo ističu baš to druženje sa najmlađima, kada jedni druge daruju ne samo poklonima u vidu školskog pribora i raznih slatkih i slanih poslastica, već se tu radi o toplim i iskrenim emocijama najmlađih i najstarijih sugrađana. Kako Korom navodi, već su počele pripreme za sledeći krug, u sledećoj godini kada će obradovati neke nove klince.