Kikindsko Udruženje penzionera svečanim programom obeležilo slavu, Svetog Savu. Kumstvo preuzeo gradonačelnik, Pavle Markov

Prigodnim programom slava Sveti Sava obeležena je u kikindskom Udruženju penzionera, gde  za ovaj vrlo bitan dan za sve članove, pripreme traju već danima.

Prošlogodišnji kum slave, član GV Miodrag Bulajić kumstvo je predao gradonačelniku Pavlu Markovu, koji se već godinama unazad zalaže da stariji sugrađani budu uvaženi i ispoštovani na pravi način.

Prvi čovek grada je iskoristio priliku i da pohvali zalaganje penzionera, kao i trud koji ulažu kako bi pomagali mlađima, na taj način čineći jednu dobru i zdravu zajednicu ispunjenu dobrim primerima i tolerancijom:

-Pre svega, želim da iskažem posebno zadovoljstvo što sam danas ovde i što zajednički proslavljamo  veoma važnu slavu, Svetog Savu. Gradska uprava   jasno je stavila do znanja da želimo da pre svega, poboljšamo materijalni položaj naših penzionera. Ja sam tu bio potpuno iskren i istakao sam važnost uloge, koju su penzioneri u prethodnim godinama i decenijama imali, u našem društvu. Uvek u prvim redovima kada treba nešto da se pomogne, uradi. Nikada nisu bežali od bilo kakve odgovornosti i pomoći.  I dan danas je tako. Oni svojim skromnim sredstvima pomažu i svoju  decu i  svoje  unuke. Zato i mi pomažemo njima. Danas smo tu dapričamo, da se družimo, razveselimo, ali i da pravimo planove za budućnost.

Svečana sala kikindskog udruženja, koja će od sutra biti bogatija za plazma televizor, većih dimenzija, kao poklon lokalne samouprave, u prazničnom dekoru bila je prepuna. Prijatelji, saradnici, kao i sami članovi ispunili su salu do poslednjeg mesta. Predsednik udruženja, Milan Periz iskazao je i zadovoljstvo zbog velike privilegije, da  kum slave  bude gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i dodao da je to čast, a ujedno i da obavezuje da budu još bolji u svojim aktivnostima. Prvi put u gostima kod penzionera, a u okviru obeležavanja slave, bio je i predsednik Saveza penzionera Srbije, Andreja Savić.

U okviru obeležavanja slave, članovi KUD-a „Sunčana jesen“ tradicionalno su pripremili prigodan svečani program. Uz obredno rezanje kolača, zatim pesmu oca Jovana Silaškog, slavsko žito i svečani ručak, „Sveti Sava“ je na lep i onako kako to dolikuje svečarskim običajima, obeležena u Udruženje kikindkih penzionera.