„Kikindsko kulturno leto“ i ovoga avgusta za sve generacije

Turiistička ponuda grada, u toku avgusta za sve koji će ostati u gradu, ali i one koji nam dolaze u goste raznovrsna je. Večernja dešavanja i ove godine biće objedinjena u okviru Kikindskog kulturnog leta. Kako je, ispred Kancelarije za turizam najavila Marijana Mirkov, sugrađani će i ovoga avgusta moći da proprate planiran sadržaj i to na više destinacija.

 

Program počinje 3.avgusta „Sentimentalnim putovanjem oko sveta“ sa Majom Volk, zatim će Suzana Petričević, u okviru pozorišne predstave „Poslednja šansa“ obijiti veče 4. avgusta, da bi 5.  Novosadska škola sambe priredila veče sambe i afričkog plesa, u okviru kog će i sugrađani moći da plešu. U nedelju, 6. avgusta, svoje predstavljanje će imati i Bora Otić, autor i voditelj emisije RTV „Petkazanje“.

Ono što će biti naročito zanimljivo zaljubljenicima rok zvuka, svakako je koncert poznatih bendova iz sedamdesetih, Crni biseri i Džentlmeni. Programom je planirano i književno veče sa Milovanom Blažićem, zatim disko veče sa Savom Grabićem, kao i muzičke večeri u kojima će učestvovati “Melizmi”, zatim “Sunčana jesen”,  a sugrađani će moći da pogledaju  i pozorišne predstave „Zabranjeno voće“ i ” Brakolomije”. U toku programa, u SC „Jezero“ biće organizovane i “Igre na vodi”, nakon čega će se svom gradu predstaviti bend iz Kikinde, “Vanja con Trios”, koji je poznat širom Srbije, a ovo će im biti prvi veći koncert u rodnoj Kikindi.