Kikindski učenici uspešni na Međunarodnom informatičkom takmičenju

Na 13. Međunarodnom takmičenju „Nojman – informatičko takmičenje u potrazi za talentima” za osnovne i srednje škole, održanom u Mađarskoj, u gradu Seksardu, učestvovali su đaci osnovnih i srednjih škola iz Kikinde.

Gimnaziju “Dušan Vasiljev” predstavljali su Marko Ludajić koji je osvojio prvo mesto, Kristijan Balaž bio je treći, a Katja Momčilov četvrta. U informatičkim poduhvatima pomagala im je profesorica informatike Snežana Zamurović.

Učenik osmog razreda Andrej Mihajlov iz OŠ “Sveti Sava” osvojio je prvo mesto za 3D igricu koju je osmislio, dok je Sara Zamurović osvojila treće mesto za edukativni sajt učimo zajedno. Mentor Milorad Karanović ponosan je na uspeh svojih đaka.

Nikita Šibul, učenik osmog razreda OŠ “Feješ Klare” osvojio je drugo mesto. Kako je istakla njegova nastavnica Vesna Kralj Damjanov on je unapredio aplikaciju koja će služiti za sve igrice koje se igraju preko servera čime je potvrdio prošlogodišnji uspeh na istom takmičenju.

I učenik Tehničke škole Mario Volaš zauzeo je visoko šesto mesto. Takmičenje se odvijalo u šest kategorija, a učestvovali su se učenici iz Mađarske, Transilvanije, Slovačke i Vojvodine .