Kikindski rukometaši savladali beogradski “Partizan”

U prepunoj hali SC „Jezero“ navijači koji su došli da podrže rukometaše „Kikinde Grindeks“ u prvoj prvenstvenoj utakmici ARKUS lige nisu otišli razočarani. Kikinđani su sa 23:20 pobedili beogradski „Partizan“ i tako upisali važne bodove na samom startu.Utakmica je, napominje trener Goran Kurteš, bila neizvesna, ali su plavi pokazali da su kvalitetna ekipa.

-Ekipa „Partizana“ pokazala je da ima potencijal i da nije nimalo lak protivnik. Svaka prva utakmica je najteža i mora se igrati punom snagom. U našoj ekipi bilo je puno tehničkih grešaka i promašaja i mogli smo puno mirnije da privedemo utakmicu kraju. Zahvaljujeem se publici na podršci i mislim da smo na dobrom putu da igramo još bolje i ostavimo ozbiljniji trag u srpskom rukometu – istakao je Kurteš.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 11:9 u korist „grindeksovaca“, a kapiten kikindskog tima Mirko Kenjalo čestitao je ekipi „Partizana“ na dobroj igri.

-Početak je prvenstva i očekivalo se više grešaka. To se vidi po rezultatu. U početku smo bili stegnuti i sredinom drugog poluvremena počeli smo da preuzimamo kontrolu koju smo imali do kraja utakmice- rekao je Kenjalo.

U taboru „Partizana“ čestitali su „grindeksovcima“ na zasluženoj pobedi.

Za igrača utakmice proglašen je golman „Kikinde Grindeks“ Slavko Miškov. U narednom kolu Kikinđani će gostooovati ekipi „Rudar“ u Kostolcu.