Kikindski rukometaši pripremaju se za Super B ligu

Kikindski rukometaši u Super B ligu ulaze kao debitanti. Ipak, ovo je, uz uspešne prijateljske utakmice i intenzivne treninge, samo dodatan motiv za „Kikindu Grindeks“ da za mesec dana, kvalitetnom igrom startuje novu prvenstvenu sezonu. Ovo je treća nedelja od početka priprema, na kojoj se brusi igračka forma.

Tokom letnje pauze, došlo je i do određnih promena kada je sastav ekipe u pitanju. Tim su napustili Branislav Veličkov i Mihajlo Vekić, koji je prešao u mokrinsku „Crvenu zvezdu“. Sa druge strane, klub je bogatiji za troje igrača, a planirano je da se ekipi priključi i još jedan golman. Trener Dušan Pašić ima samo pohvalne reči kada govori o pripremnom periodu:

-Bitna mi je da kod momaka postoji želja i to što daju sve od sebe na treninzima. Primetio sam da na prave razliku između prijateljskih i prvenstvenih utakmica, što mi je veoma važno. U tri pripremne utakmice koje su do sada odigrali dali su svoj maksimum, vidim kod njih pobednički mentalitet i za sada je sve na visokom nivou.

Reči trenera potvrdio je i kapiten ekipe Mirko Kenjalo. Pripremni period je, kao i svaki put naporan, ali i neophodan kako bi forma tokom prvenstva bila vrhunska. Proteklo rukometno prvenstvo obeleženo je dominacijom kikindskog kluba, a želja Kikinđana je da nastave tim tempom i tokom predstojeće sezone. Ipak, Super B liga donosi i nove izazove, te postoji i blaga doza treme, tvrdi kapiten tima i dodaje:

-Imamo u ekipi dosta igrača koji su igrali u tom ili višem rangu, čak i u inostranstvu. Ta trema neka izađe na pozitivno i neka momci u tome nađu dodatni motiv i momenat dokazivanja, pa će sve izaći na dobro.

Super B liga Srbije, koja je do sada bila jedinstvena, pretrpela je tokom leta male izmene, tako da će od jeseni umesto jedne lige sa 12 klubova, postojati dve lige sa po 12 klubova. MRK „Kikinda Grindeks“ takmičiće se u grupi Sever – Centar, uz koju će postojati i grupa Istok – Zapad. Prvenstvo startuje 23. septembra, a Kikinđani u prvom kolu dočekuju tim „Mačve“ iz Bogatića.