Kikindski preduzetnici obeležili krsnu slavu, Bogojavljenje


Kikindsko Udruženje preduzetnika, koje je jedno od najaktivnijih esnafskih udruženja u Srbiji, obrednim rezanjem kolača obeležilo je svoju krsnu slavu, Bogojavljenje.

Kikindsko Udruženje preduzetnika, koje trenutno broji 82 stalna člana spada u jedno od najorganizovanijih udruženja u Srbiji. Potreba da zajednički stvaraju, kao i da jedni drugima budu pozitivan uzor ali i zamajac u ličnom angažovanju  okupja ove sposobne ljude da udruženi pokažu svoju snagu i da istraju već godinama, na čega je i ukazao dugogodišnji predsednik Siniša Pašić:

-Meni je jako drago što smo se okupili u ovom broju. I u narednim godinama, planovi su da se unapredi preduzetništvo, a mi smo tu da pomognemo. Neka je uspešna ova 2020. godina

Podrška udruženju kada su poslovni poduhvati u pitanju svakako da stiže od grada, na čega je ukazao i član GV Miodrag Bulajić, čestitajući slavu preduzetnicima:

-Preduzetnici su jedan važan činilac i važna karika u razvoju našeg  grada. Oni predstavljaju jedan neiskorišćen pontencijal u svakoj lokalnoj zajednici. Mi zajedno sa njima razvijamo taj potencijal.

 

Ove godine, kumstvo  slave preuzeo  je Radivoj Lagundžin, vlasnik rasadnika  “Vikumak” iz Iđoša, jedan od vrlo uspešnih mlađih preduzetnika. Kikindsko udruženje preduzetnika broji više od 80 aktivnih članova. Prednost ovakvog udruživanja svakako da se ogelada u transparentnosti svakog ponaosob, što im je omogućeno prilikom predstavljanja rada na raznim sajmovima.

Ono što su takođe benefiti članstva učlanjenja u Udruženje preduzetnika su  i mnogobrojne edukacije, besplatna pravna pomoć, kao i knjigovodstvene usluge. Članovi godinama posebnu važnost daju i okupljanju prilikom obeležavanja Bogojavljenja, kada se u prostorijama Udruženja tradicionalno reže slavski kolač.