Kikindski plivači sada ujedinjeni u klub „Velika Kikinda“

Konačno se desio dobar potez u jednoj grani sporta.

Ujedinjenje klubova koji se bave istom branšom za buduće sportiste znači da je kikindska struka i upravljački kadar na jednom mestu, što olakšava odluku roditeljima gde upisati dete. Dobra vest stiže iz plivačkih klubova, koji su sada ujedinjeni.

-Dva plivačka kluba „Banat“ i „Kikinda“ su se posle nekoliko godina ponovo spojili i napravili jedan klub. Promenili smo naziv i sada se zovemo „Velika Kikinda“. Sve se desilo na inicijativu lokalne samouprave i Sportskog saveza Kikinde. Klub trenutno broji oko 300 članova, što je odlično kako za decu, tako i za kikindsko plivanje, kaže Dragana Ovuka iz novoosnovanog PK „Velika Kikinda“.

Ona dodaje da je ambicija za boljim plasmanima bila jedan od glavnih motiva za ujedinjenje „Kikinde“ i „Banata“.

-Dešavalo nam se proteklih godina da odemo na takmičenja i da jedan ili drugi klub nemaju štafetu, pa samim tim i ne učestvujemo u ekipnom plasmanu. Zato smo i prihvatili predlog lokalne samouprave i Sportskog saveza, koji su zbog ušteda u budžetu i dali sugestiju da se ujedinimo. Sporazum smo potpisali krajem januara i od prvog februara nastupamo kao jedan tim.

Ujedinjenje je donelo sjajne rezultate već na prvim takmičenjima. Proteklog vikenda na takmičenju u Temišvaru i Prvenstvu Vojvodine kikindski plivači izborili su čak 30 medalja. Posebno su se istakli Teodora Stančić i Aleksa Kockar.

-Osvojila sam zlatnu medalju u Zrenjaninu na 100 metara mešovito, a na 100 metara delfin izborila sam bronzu. Bilo je veoma teško i uopšte se nisam nadala pobedi. Jako sam se trudila. Sada se pripremam za državno takmičenje i želela bih da opet osvojim zlato, kaže Stanić, a Kockar dodaje:

 

-Proteklog vikenda učestvovao sam na takmičenju u Temišvaru i osvojio sam zlato na 50 metara leđno i na 50 metara delfin treće mesto. Bilo je prilično teško i konkurencija je bila baš jaka.

U „Velikoj Kikindi“ uvereni su da najbolje za njih tek dolazi. Pored toga što su ujedinjeni plivači, svi treneri koji su nekada radili u dva kluba postali su deo jedinstvene ekipe.