Kikindski plivači ređali medalje i bez pravih treninga, a sada žele da budu još bolji

Nakon tri meseca, plivači „Velike Kikinde“ ponovo su počeli da treniraju u bazenu.

Iza njih je težak period, jer su do sada imali samo kondicione pripreme. Ipak, to ih nije sprečilo da osvajaju medalje, a najviše je prednjačila Teodora Stančić, koja se sa govoto svakog takmičenja vratila sa nekoliko zlatnih medalja:

-Bili smo u Temišvaru i osvojila sam tri zlata: na 50m delfin, 50m kraul i na 50m prsno. Na plivanje sam krenula zbog alergija koje sam ranije imala. Ovaj sport doneo mi je mnoge radosti. Upoznala sam mnogo drugara, moji najbolji prijatelji su plivači.

Uz Teodoru, posebno se ističu i Aleksa Kockar i Matija Tornjanski. Oni su takođe ostvarili zapažene rezultate na takmičenju u susednoj Rumuniji:

-U Temišvaru sam osvojio jedno zlato i jedno srebro. Sada treniramo u bazenu, što je mnogo bolje od treninga „na suvom“. I dalje imamo i takve treninge, tako da sada još više vežbamo, objasnio je Aleksa, a Matija je dodao:

 

-Na poslednjem takmičenju osvojio sam zlato na 50 m kraul, a bronzu sam osvojio u stilovima delfin i leđno. Plivanje treniram četiri godine i volim ovaj sport, jer je dobar za razvijanje.

Osim plivačima, lakše je sada i trenerima, istakao je Dragan Markovljev:

-Pre dva, tri dana bazen je proradio i ovo je jedan lep trenutak za nas. Nismo bili srećni zbog toga što ne možemo da treniramo, ali razumemo da bazen mora da se održava i renovira. Sprovodili smo treninge „na suvom“, sačuvali grupu i sam klub. Bez bazena je bilo zaista teško.

Sada se plivači okreću novim takmičenjima i potencijalnim medaljama:

-Pripremamo se za prvenstva države za pionire, kadete, omladince i seniore u 2019. godini. Za ta takmičenja se najviše i spremamo, a ovi mitinzi su stimulacija da neko osvoji medalju, dodao je trener Markovljev.

Sada se od mladih plivača očekuju još bolji rezultati, što je u skladu sa njihovim ambicijama. Kako su nam rekli Teodora, Aleksa i Matija, voleli bi da jednog dana nastupaju i osvajaju medalje na svetskim i evropskim prvenstvima, kao i Olimpijskim igrama, baš kao i njihov plivački uzor Majkl Felps.