Kikindski omladinski festival biće održan 22. jula

U subotu, 22. jula, poklonici alternativne scene imaće priliku da prisustvuju šestom Kikindskom omladinskom festivalu. Festival će početi na platou ispred Kulturnog centra, a potom se seli na binu u dvorištu ove ustanove.

Ovo je prva godina da zbog nekih finansijsko-tehničkih problema festival traje samo jedan dan. To će biti naredne subote, sa početkom u 20 sati.

Prvo će na trgu nastupiti sugrađanka Tamara Fijat aka Tamarama, koja radi nešto najbliže elektro panku. Potom se festival seli u dvorište Kulturnog centra, kažu organizator muzičkog programa KOF-a Martin Gak.

U dvorištu će prvo nastupiti kikindski bend Downstroy, a nakon njih će svirati beogradski Stuttgart Online. Onda nastupa popularni bend „Ničim izazvan“, a nakon njih dolaze još jedne zvezde večeri. U pitanju je bend E-play, pod vođstvom Maje Cvetković. Nakon njih nastušiće Kikinđani Overtone. Kao i svake godine KOF ima i humanitarni karaker.

-Organizatori su rešili da pomognu sugrađanki Anji Popadić, koja je ove godine upisala prestižni konzervatorijum „Rihard Vagner“ u Beču. Sama školarina je prilično skupa za naše uslove, te želimo da pomognemo jednoj mladoj osobi od koje se očekuje mnogo, ističe PR festivala Darko živković.

Ostatak novca biće utrošeno za potrebe festivala. Karte su u prodaji i mogu se naći u Kancelariji za mlade i Rakija baru „Bibliotek“ po ceni od 250 dinara, koja se neće menjani ni na ulazu. KOF su podržali grad Kikinda, Kulturni centar i Kancelarija za mlade.