Kikindski naprednjaci podneće krivičnu prijavu protiv Viktora Felbaba

U saopštenju gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kikindi  navodi se da će podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv Viktora Felbaba, predsednika gradskog odbora Demokratske stranke u Kikindi, zbog podnošenja lažne krivične prijave protiv gradonačelnika Pavla Markova, kao i protiv Mirka Šoća, ukoliko se ispostavi da nije postupao samo u svojstvu advokata, nego da je zajedno sa Felbabom podneo lažnu krivičnu prijavu.

U saopštenju se dalje navodi:

Pravni tim Srpske napredne stranke pripremiće krivične prijave i protiv svih direktora iz vremena vlasti Demokratske stranke koji su postupali na način koji danas njihove stranačke kolege nazivaju krivičnim delima.

Moguće je da Felbab i Šoć ne znaju da Izveštaj o reviziji gradskog budžeta nije konačan i da je generalni državni revizor dužan da, bez odlaganja, podnese zahtev za krivičnu prijavu nadležnom organu, ukoliko u toku revizije utvrdi da pojedine radnje imaju obeležje krivičnog dela, a da to revizor nije uradio i nije podneo krivičnu prijavu. Sad treba da verujemo da Felbab i Šoć bolje od revizora znaju njegov posao?!

Gradski odbor Srpske napredne stranke, za razliku od Demokratske stranke i njenih derivata, smatra da Državna revizorska institucija treba da bude potpuno samostalna i nezavisna u radu i da njen rad ne treba ometati političkim uticajima, a posebno demagoškim ispadima i lažnom brigom za građane.

Ako su zaista brinuli o građanima, kako to da se ni Felbab ni Šoć nisu oglasili ni po jednom pitanju kada su njihovi partneri iz opozicije Milešević, Bodrožić, Panić, Dobranić i ostali upravljali našim gradom ostavljajući za sobom pustoš i kako to da nisu podnosili krivične prijave protiv svojih prijatelja i saradnika, iako je isti taj revizor u njihovom radu pronalazio drastično veće nepravilnosti nego danas?

Aleksandra Majkić, potpredsednica GrO SNS Kikinda