“Kikindski mlin” otkupiće 35.000 tona pšenice

Žetva pšenice je u punom jeku, a poljoprivrednici koriste svaki lep dan da skinu usev sa njiva. I ove godine jedan od najvećih otkupljivača hlebnog zrna u našem gradu je “Kikindski mlin” koji će do kraja godine otkupiti 35.000 tona pšenice.

-Plan je da u vreme žetve primimo 20.000 tona pšenice što je 50 odsto iznad potreba “Kikindskog mlina”. Godišnje preradimo 35.000 tona žita u brašno ili testenine – istakao je Ratko Vuković, direktor sektora operacija.

U ovoj firmi skladišti se pšenica od poljoprivrednih proizvođača koji su potpisali ugovore sa “Kikindskim mlinom”.Kako ističe naš sagovornik tokom žetve glavni cilj je da se pšenica što pre nađe u silosima.

-Naši partneri znaju da ćemo izađi sa cenom koja će biti konkurentna na tržištu. Neće biti ni niža ni viša od ostalih – kaže Vuković.

U “Kikindskom mlinu” dnevno se samelje od 125 do 130 tona pšenice, a radi se u četiri smene. Analize koje su urađene pokazuju da je kvalitet pšenice solidan.

Ratko Vuković istakao je dobru saradnju sa lokalnom samoupravom uz čiju pomoć su investicije u fabrici bile brže ostvarene:

-Veliku pomoć imali smo u rešavanju gužvi u okolnim ulicama u vreme žetve. Sada je to izbegnuto jer se sve odvija u krugu fabrike. Imali smo veliku pomoć prilikom postavljanja sušare za kukuruz i suncokret koja je uvezena iz Italije.

Za sada nije u planu proširenje postojećih kapaciteta ove fabrike koja mesečno proizvede oko 4.000 tona brašna i oko 2.000 tona testenina.