“Kikindski mlin” otkupiće 30.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda

Kikindski mlin“ pri kraju je otkupa planiranog roda pšenice koje će uskladišititi, saznajemo od  Radenka Volaša, direktor sektora prodaje. Prijem pšenice odvija se uobičajenim tokom i bez zastoja.

-Od  30.000 tona, koliko je ove godinine planirano da primimo, do sada smo primili 22.000 tona. Cena skladištenja zadržala se na prošlogodišnjem nivou. Još niko nije izašao sa konačnom cenom pšenice i ono što vidimo jeste da se na berzi nalazi akontna cena. Očekujemo u narednih 15 do mesec dana formira konačna cena po kojoj ćemo i mi otkupljivati žito. Naši dobavljači su po tom pitanju korektni – kaže Volaš.

Kao ni prethodnih, ni ove godine nije bilo zastoja i velikih gužvi prilikom otkupa. Možda se u pojedinim momentima i stvorila manja gužva, ali sve je brzo rešeno.

Planirani otkup žita je zapravo 80 odsto kapaciteta „Kikindskog mlina“. U ovoj firmi skladište se pšenica od proizvođača koji su potpisali ugovore sa “Kikindskim mlinom”. U najvećoj meri to su poljoprivrednici iz Kikinde i okolnih sela.

U planu „Kikindskog mlina“ su nova pakovanja. Ova firma plasira svoje proizvode u celom regionu , ali konkurencija je sve veća.