Kikindski maturanti plešu sa Evropom u petak, u podne

Učenici završnih razreda Gimnazije “Dušan Vasiljev”, Ekonomsko-trgovinske, Srednje stručne škole i Tehničke škole, učestvovaće u maturskoj paradi koja će tradicionalno biti organizovana na Gradskom trgu. Kako je navela profesorica baleta, koja već desetu generaciju uči korake kadrila, uz muziku iz Štrausove opere “Slepi miš”, Ingrida Vojvodić Crnomarković, u plesu će osim maturanata igrati i gosti. Ovoga puta su to učenici nekih osnovnih škola, baletske škole, a i članovi udruženja “Naša kuća”.

Probe, koje su prošle  nedelje organizovane u fiskulturnim salama škola, poslednjih par dana se održavaju u dvorištu Kulturnog centra. Ples, kojim se na neki način obeležava kraj srednje škole, mnogim učenicima kao i njihovim roditeljima predstavlja svečani čin, za koji iz godine u godinu raste interesovanje.

 

Maturanti će u petak imati okupljanje, pre samog plesa, kako bi mogli da podele majice i obavezan rekvizit kišobran, da bi nakon toga prodefilovati Gradskom trgom, odigrali generalnu probu, nakon čega je planirano da tačno u podne odigraju svoj maturski ples, pred roditeljima i sugrađanima.