Kikindski mališani doneli priznanja sa prvog nacionalnog Brainobrain takmičenja

Brainobrain je program čiji je cilj razvoj intelektualnih sposobnosti dece uzrasta od četiri do 14 godina. U Kikindi je zaživeo krajem godine, a baziran je na abakusu drevnoj računaljci uz pomoć koje dece uče mentalnu aritmetiku i jačaju kognitivne funkcije. U Srbiji se sprovodi u 18 gradova među kojima je i Kikinda. Šta su naučili i kako su prihvatili ovaj program deca su pokazala na prvom nacionalnom takmičenju kome je prisutvovao i Ananad Subramanian, Indijac koji ga je osmislio 2003. godine:

-Ideja za Brainobrain program nastala je iz činjenice da deca , kao i ljudi poseduju, mnogobrojne veštine koje ne koriste. Na ovaj način razvijamo i levu i desnu moždanu hemisferu kako bi se iskoristili svi potencijali deteta.

Iz Kikinde se takmičilo četvoro dece koja su pokazala izuzetno znanje u konkurenciji 200 takmičara. Zorana Mečkić je bila najbolja u svojoj kategoriji, Marko Glamočanin je u prvih petoro, a Zoran Zorić i Mihajlo Aćimović dobili su medalje.

Uspehom je zadovoljna i Marijana Bjelić, edukator Brainobrain programa u Kikindi.

Brainobrain program postoji u 37 država i pohađa ga oko dva miliona dece.Najbolji iz svake zemlje se jednom godišnje okupe na internacionalnom takmičenju.