Kikindski izviđači “Proka S Plavi” i ove godine učestvuje na Svetosavskom festivalu izviđačkih pesama

Članovi Odreda izviđača „Proka S Plavi“, bend „Banatsko plavo“ pripremaju novu autorsku pesmu kojom će nastupiti na ovogodišnjem Svetosavskom festivalu izviđačkih pesama „Izviđači pevaju“. Festival, koji se 15 put organizuje, od ove godine ima Međunarodni karakter.

Odred izviđača “Proka S plavi” učestvovaće i ove godine na Svetosavskom festivalu izviđačkih pesama – “Izviđači pevaju”, koji se tradicionalno održava u Beogradu, u palilulskom Kulturnom centru “Vlada Divljan”. Kako objašnjava osnivač IO „Proka S Plavi “ i pokretač benda „Izviđačko plavo“ Miodrag Tadić, ovo će biti četvrto učešće kikindskih izviđača. I ovoga puta su pripremili posebnu pesmu, za čije izvođenje teku pripreme:

-Mi ove godine učestvujemo na 15 Susretima izviđača, koji će ove godine biti Međunarodnog karaktera. Nama je ovo četvrti put da učestvujemo na ovom festivalu. Predstavićemo jednu novu autorsku pesmu i jednu, već promovisanu, ali vrlo omiljenu pesmu i to ne samo ovde već i šire “Izviđačko srce”.  Imaćemo i nastup sa jednom rok obradom.  Pripreme su u toku, okupljamo se u ovim našim osveženim prostorijama. Iskoristiću priliku da se zahvaljujem  odredu “Sveti Sava” koji je organizator i pokretač ovog festivala, gde smo uspeli da uspostavimo vrlo lepe kontakte sa izviđačima iz drugih odreda.

Kako Tadić naglašava, ovakav nastup predstavlja svojevrsnu promociju kako njih kao odreda, tako i samoga grada, a kako bi mogli sve to na pravi način da urade, imaju podršku, koja im je vrlo bitna. Odred izviđača „Proka S Plavi“ i bend koji je pokrenut baš u okviru funkcionisanja i akustik bend „Banatsko plavo“. Ovi mladi ljudi su do sada predstavili čak 12 svojih autorkih pesama i postali su prepoznatljivi u regionu, a uspešno su i 2017. snimili i svoj prvi CD, sa izviđačkim pesmama