Kikindski Dom učenika najbolji u Srbiji

Sveobuhvatna kategorizacija srednjoškolskih domova koju je sporovelo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nedavno je završena. Kriterijumi za dodelu kategorija bili su strogi, a Dom učenika srednjih škola “Nikola Vojvodić” jedini u Srbiji našao se u Prvoj A kategoriji.Od mogućih 971 kikindski internat sakupio je 849 bodova.

-U Domu na smeštaju i ishrani imamo 107 srednjoškolaca i 52 studenta. Naše sobe su dvokrevetne i trokrevetne s kupatilom, a na raspolaganju korisnicima su, pored trpezarije, i klub, veoma bogata biblioteka, trim kabinet s teretanom, dobro opremljen kompjuterski kabinet, učionice za razne aktivnosti. Dom učenika ima četiri hiljade kvadrata – istakao je Ljubomir Vasičin, direktor Doma učenika.

Sa donošenjem kategorizacije došlo je i do korekcije cene smeštaja koja je uvećana za 1.425 dinara na mesečnom nivou, tako da će učenici smeštaj i hranu plaćati 6.783, a studenti 7.803 dinara.U ovoj ustanovi organizuju se predavanja, zabavni sadržaji, sportske aktivnosti.

Novoizgrađeni multifunkcionalni sportski teren ima prostor za košarku, odbojku, mali fudbal i tenis. Ovih dana očekuje se i upotrebna dozvola za teren.

Dom učenika konkurisaće kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za sredstva za izradu projekta za pomoćni objekat.Kapacitet internata je 185 ležaja tako da je ispunjenost oko 80 odsto. U posebnoj lameli, koja radi kao hostel ima 22 ležaja u 11 dvokrevetnih soba koje su prevashodno namenjene smeštaju sportista koji dolaze u naš grad.