Kikindske šarandžije treći na Balkanu

Kikindske šarandžije, članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran“ iz vratili su se sa Balkanskom prvenstva u sportskom ribolovu sa osvojenom bronzanom medaljom. Četvoročlana ekipa „Brothers“ zahvaljujući odličnim rezultatima od prošle godine uspela je da se plasira na Jadransko-podunavski kup odnosno Balkansko prvenstvo, napominje Vladimir Stevanov koji je sa bratom Zoranom i prijateljima Dejanom Rakićem i Draganom Crnogorcem deo ove ekipe.

-Sportski ribolov nije nimalo jednostavan, a pripreme za ovakvo prvenstvo su veoma opsežne. Pecali smo neprekidno 48 sati u teškim uslovima, a najviše smo imali poteškoća sa nivoom vode koja je bila na minimumu. Uspeli smo da izborimo treće mesto zahvaljujući poslednjem danu.Riba se merila u gramima, a mi smo uspeli da ulovimo nepunih 21 kilogram ribe. Ostaje žal što su nam prvaci Hrvatske koji su pobednici ovog prvenstva pobegli za jednu ribu – napominje Vladimir Stevanov,

Zoran Popov, predsdnik USR „Šaran“ kaže da je ovo veliki uspeh kako za Kikindu, tako i za Srbiju jer je ekipa „Brothers“ predstavljala našu zemlju na Balkanskom prvenstvu.

U protekoj deceniji ovo je jedan od najvećih uspeha naših članova. Naša želja je da unapređujemo ovaj sport u čemu nam nesebično pomaže lokalna samouprava – zaključio je Popov.