Kikindska Livnica zapošljava 100 radnika

U kikindskoj “Livnici” čiji je vlasnik slovenački “Cimos” do kraja godine trebalo bi da počne serijsku proizvodnju delova za automobilske turbo punjače. Prema informacijama koje smo dobili od predstavništva u Kopru već je u toku investiranje od 2,5 miliona evra u kikindsku fabriku, što podrazumeva ugradnju inovativne opreme neophodne za započinjanje serijske proizvodnje.

Pomenuti delovi, doprineće dodatnu prodaju koja se procenjuje na više od 10 miliona evra godišnje u narednih osam godina. Turbo punjači ugrađivaće se u vozilima markeporše”, “dajmler”,”folksvagen” i BMV. To je razlog što ova fabrika zapošljava stotinak novih radnika različitih profila. Najviše im trebaju CNC operateri za mašinsku obradu i radnici na obradi odlivaka ručnom i stabilnom brusilicom u livačkom pogonu. U kompaniji napominju da mogu da im se jave i nekadašnji radnici. Nema starosnog ograničenja, a potrebni su motivisani zaposleni, sa željom da postižu ciljeve u timskom radu. Radne biografije zainteresovani mogu odneti lično na portirnicu ili poslati na e -mail adresu: ljiljana.glusica@cimos.eu ili putem vibera na broj telefona 063/44-22-18.

Podsetimo da je proteklih godina usled krize i restrukturiranja u kikindskoj Livnici konstantno smanjivan broj zaposlenih. Fabrika koja je osamdesetih zapošljavala više od 6.000 ljudi sada ima manje od 500 zaposlenih. Oni rade u dva pogona “Insert” i “Metalac”. Pre dve godine grupu “Cimos”, pa i kikindski pogon posato je deo „TCH grupe“ grupe čiji je većinski vlasnik italijanski investicioni fond Palladio Holding Group.U protekle dve godine grupa „Cimos“ je finansijski konsolidovana urađena je proizvodna i upravljačka reorganizacija. Uloženo je više od 50 miliona evra u nove investicije, najviše u inovativnu i vrhunsku opremu.Sve ovo doprinelo je da “Cimos” prošle godine, posle više neuspeha, posluje pozitivno i dobije nove ugovore u vrednosti od oko 330 miliona evra. U prvoj polovini 2019. dobijeni su projekti u vrednosti 185 miliona evra. Mnogi su dizajnirani za benzinska, hibridna i električna vozila.